Natuur- en recreatiegebied De Hemmen

Boddens Hosangweg 118
2481 LB Woubrugge
0172-519329
Jetty landing stages,
Foto door: De Hemmen

Natuur- en recreatiegebied De Hemmen

Natuur- en recreatiegebied De Hemmen bestaat uit zes kleine eilanden in het Braassemermeer. Twee van deze eilanden zijn speciaal ingericht voor recreatie, met een beschutte passantenhaven voor boten.

Op De Hemmen vindt u unieke moerasbossen en vele vogelsoorten. Het gebied ligt langs de zuidoever van het Braassemermeer, tussen Woubrugge en Rijnsaterwoude.

Natuurgebied dankzij dijkdoorbraak

De zes eilanden van De Hemmen zijn ontstaan na een dijkdoorbraak in 1788. Omdat het niet lukte de dijk te herstellen, bouwde men een nieuwe dijk direct achter de oude. Op de restanten van de oude dijk kreeg de natuur vrij spel, met De Hemmen als prachtig resultaat.

Recreëren op de De Hemmen

Op twee van de zes eilanden kunt u heerlijk recreëren. Er zijn aanlegsteigers, schoon sanitair en een gezellige kombuis waar u iets kunt eten en drinken. Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen. Zin om natuur- en recreatiegebied De Hemmen zelf te ontdekken? Op de website van Van Leersum Maritiem vindt u alle informatie voor heerlijk verblijf op deze bijzondere eilanden.


Photographs

Contact information

Van Leersum Maritiem bv.

Boddens Hosangweg 118
2481 LB Woubrugge
0172-519329
Send e-mail
Visit website
Public sanitary facilities,Jetty landing stages,Refuelling on the waterfront,Sailing information,Sailing permits,Water sports equipment,Jetty landing stages,