Rondomkaagenbraassem

Yvonne: “Drijvende steiger biedt betere toegankelijkheid”

Yvonne Peters, wethouder recreatie in Kaag en Braassem.

“In de zomer zijn wachtplaatsen beperkt”

“Er is al jaren een wens vanuit de ondernemers rondom het sluisje om een steiger te hebben”, begint wethouder Yvonne Peters. “Dit komt doordat er in de zomer veel drukte is rondom de sluis, dan zijn de wachtplaatsen beperkt. Daarom heeft de gemeente gekozen om voor twee zomers een drijvende steiger te plaatsen. Daarna zal er in overleg met ondernemers en omwonenden gekeken worden naar een eventuele permanente steiger op deze plek”, legt de wethouder uit.

Betere toegankelijkheid en bereikbaarheid

De omliggende ondernemers van Café de Haven, Restaurant Wagenaar en Bob on Board geven aan de pilot met grote interesse te volgen. “Boten werden bij grote drukte vaak aangelegd aan al aangemeerde boten van omwonenden”, vertelt Bob Hoogenboom van Bob on Board. “Dit is dus een vriendelijk alternatief, vooral ook naar de omwonenden en het draagt bij aan de recreatie in het gebied.” Don de Jeu van Café de Haven vult aan: “Ik zie het als een handige constructie om te kijken of het werkt. Maar het is zeker ook een aanvulling van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het gebied voor toeristen en recreanten.”

Wilt u zich sterk maken voor de groei van verblijfsrecreatie? Sluit dan aan door te mailen naar marketing@kaagenbraassempromotie.nl of bel 071-3317750.

Tekst door: Mariëlle Tukker

 


Groeiplan Verblijfsrecreatie Kaag en Braassem

Beleidsmakers en ondernemers zetten samen in op de groei van verblijfsrecreatie in Kaag en Braassem. In deze rubriek vertellen betrokkenen hoe zij zich inzetten voor de groei. Deze week wethouder Yvonne Peters en lokale ondernemers aan het woord over de nieuw aangelegde drijvende steiger aan de Noordkade, nabij de Sluis, in Roelofarendsveen.

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl