Molens op de kaart in Kaag en Braassem

Hoeveel molens telt onze gemeente? Wat zijn het voor molens? Wie kan meer vertellen over de historie van dit prachtige stuk cultuurerfgoed in combinatie met onze water- en poldergeschiedenis?

Dat waren slechts een paar vragen van alle vragen die werden gesteld tijdens een brainstormsessie. Dit was dan ook de reden voor het opstarten van het project: 'Molens op de kaart'.
​Tijdens de vervolgsessie met een grote groep molenaars op dinsdag 25 oktober jongstleden, zijn de deelprojecten vastgesteld.
Nu kunnen de molenaars starten met de uitvoer van hun ideeën.

Doel
Doel van dit project is het letterlijk op de kaart zetten van de molens binnen onze gemeentegrenzen. Door middel van een educatief programma en vermaak rondom de molen.
​Het programma richt zich op recreanten (nationaal en internationaal) die meer willen weten over de molen en de bijbehorende ontginningsgeschiedenis van het gebied. 
Het project is een samenwerkingsverband tussen molenaars, Rijnlandse Molenstichting, gemeente, ondernemers en Kaag & Braassem Promotie.

Dag van de Hollandse molen
Op 13 mei 2017 wordt de dag van de Hollandse molen gehouden. De plannen voor deze dag worden de komende periode uitgewerkt door een team van molenaars, Kaag en Braassem Promotie en belanghebbenden.

​Ontmoet de molenaar
In de afgelopen maanden heeft Jan Verhaar, trotse molenaar op de Kagermolen op de Kaag, het spits afgebeten door te starten met een excursie 'Ontmoet de molenaar'. Wij zijn enorm trots dat hij hiermee is gestart en kijken nu al uit naar de andere molenaars die ook gelijksoortige excursies rondom hun eigen molen gaan opzetten.
​De volgende molenaars gaan meewerken aan 'Ontmoet de molenaar':

  • André van der Pouw Kraan - Lijker 1 molen
  • Peter van Driel - Buurtermolen
  • Aad Toet - Moppe molen 
  • Ruud Bax - Hoogmadese molen
  • Jos van der Donk - Googermolen
  • Hans Lippens - Vrouw Venne molen

Help dit project te laten groeien
Bent u molenaar, of ondernemer en wilt meer informatie, deelname of meedenken aan de verdere ontwikkeling van molens op de kaart in Kaag en Braassem?
Dan ontvangen wij graag uw reactie op kitty@kaagenbraassempromotie.nl. Wij komen graag met u in gesprek.

     

 

 


 


Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl