Bollenstreek

De Bollenstreek, het gebied dat wereldwijk bekend staat om haar langgerekte, kleurige bollenvelden. 

#

Vanuit Kaag en Braassem bent u binnen een halfuurtje rijden in de Bollenstreek. In het voorjaar is een bezoekje aan dit prachtige gebied zeker de moeite waard. 

Bezoek de bollenvelden
Elk voorjaar ontpopt de Bollenstreek zich tot een prachtig kleurenpalet. 23 maart tot en met 21 mei is de periode waarin narcissen, hyacinten en tulpen op de velden volop in bloei staan. Breng een bezoek aan een van de dorpen in de Bollenstreek of pak de fiets en volg de fietsroute langs de mooiste uitzichtpunten op de bloemenvelden.  

Bloemencorso Bollenstreek
Het Bloemencorso is een groot jaarlijks evenement in de Bollenstreek en wordt elk jaar in april georganiseerd. De optocht bestaat uit een groot aantal praalwagens die zijn versierd met hyacinten, tulpen en narcissen. De tocht wordt begeleid door muziekkorpsen. Een waar spektakel! Langs de route zijn er vaak vele honderdduizenden toeschouwers.

Keukenhof
In bloemenpark het Keukenhof in Lisse staan elk voorjaar zo’n 7 miljoen bloembollen in bloei, waaronder heel veel verschillende soorten tulpen. Het park ligt op zo’n 30 minuten rijden van de gemeente Kaag en Braassem en biedt spectaculaire bloemenshows, inspiratietuinen en genoeg vermaak voor de kinderen.

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl