Het Groene Hart

Het Groene Hart is een relatief dunbevolkt veenweidegebied in Noord- en Zuid-Holland dat bestaat uit diverse grote en kleine gemeenten. 

#

In het Groene Hart valt een hoop te zien en te beleven, zoals vogelpark Avifauna, het Archeon, de kaasstad Gouda, Kinderdijk en het touwmuseum. 

Veenweidegebied

Het Groene Hart is een relatief dunbevolkt veenweidegebied in Noord- en Zuid-Holland dat bestaat uit diverse grote en kleine gemeenten, waar Kaag en Braassem ook toe behoort. In het Groene Hart valt een hoop te zien en te beleven, zoals vogelpark Avifauna, het Archeon, de kaasstad Gouda, Kinderdijk en het touwmuseum.

Attracties

In het Groene Hart zijn talloze attracties voor jong en oud. Bekijk en voer vogels vanuit de hele wereld in vogelpark Avifauna, (her)beleef de geschiedenis in openluchtmuseum Archeon, bezoek het museum de Heksenwaag of ontdek alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij het prachtige Fort Wierickerschans.

Bezienswaardigheden

Het Groene Hart heeft naast heel wat activiteiten een aantal bijzondere bezienswaardigheden. In Woerden vindt u het Reypenaer Kaaspakhuis, waar u terecht kunt voor een rondleiding en proeverij. Bezoek het beroemde museum van Zilverstad Schoonhoven of breng een bezoekje aan het imposante molencomplex Kinderdijk.

Natuur

Het Groene Hart is bij uitstek het ideale gebied om te wandelen, fietsen en varen. Via de diverse netwerken kunt u gemakkelijk uw eigen route plannen. Fiets langs de mooiste boerderijen, wandel door idyllische dorpjes en vaar door natuurschone polders en plassen.

Meer informarie over het Groene Hart is te vinden via www.groenehart.nl.

 


Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl