Kaag & Braassem Promotie

Overzicht verhalen

60 verhalen

Om Kaag en Braassem nog beter te leren kennen, kunt u de verhalen lezen over het gebied. Beleef Kaag en Braassem op zijn best!


Hoe gaat het met Peggy en Peter?

Roelofarendsveen, Rijpwetering, Kaag en Braassem
071-5018528
Ondernemer,

Peggy en haar man Peter hadden partyschip de Koningin Juliana van de hand gedaan, maar Peggy kon het bedrijf niet loslaten. Toen ze het aanbod kregen om de boot weer terug te kopen, greep ze dat met beide handen aan. Drie dagen later was de eerste persconferentie van de Minister President en moest het stel even schakelen. Inmiddels is de boot weer te huren voor kleine feesten en partijen.

Hoe gaat het met Bob Hoogenboom?

Roelofarendsveen, Kaag en Braassem
06-52083062
Ondernemer,

De winter en het vroege voorjaar had Bob gebruikt om plannen te maken. 2020 zou zijn drukste jaar ooit worden. Alle boten waren opgeknapt, opgepoetst en er klaar voor. De bedoeling was vanaf 16 maart dagelijks een tochtje te doen langs de tulpenvelden. Tot alle boekingen ineens uit de agenda verdwenen: geen Koningsdag, geen Gay Pride, geen rondvaarten met bedrijven en families.


Hoe gaat het met Aad Straathof

Leimuiden
06-53864686 | 06-55858731
Ondernemer,

Bij Kampeerboerderij De Straathof hebben ze deze periode gebruikt om door te pakken en te denken in mogelijkheden. Plannen die al een tijdje in het hoofd zaten, zijn gerealiseerd. Zo is de oude stal omgebouwd tot vier appartementen, twee tweepersoons en twee voor grotere aantallen. En wordt er een luxe vergaderfaciliteit klaargestoomd.

Hoe gaat het met Dennis Wesselman?

Roelofarendsveen
071-8899001
Ondernemer,

Toen de maatregelen dat restaurants moesten sluiten aangekondigd werden, dacht Dennis Wesselman van Wagenaar in Roelofarendsveen dat het voor een week of drie zou zijn. Hij wilde - in zijn naïviteit zoals hij het zelf zegt - in die weken iets goeds proberen te doen. Dat werd Soep Op De Stoep. Inmiddels is het restaurant ook zeven dagen per week geopend voor afhaalmaaltijden.


Hoe gaat het met Don de Jeu?

Roelofarendsveen
071-3312374
Ondernemer,

Don was met zijn gezin op vakantie, toen de maatregelen rondom het coronavirus van start gingen. Op het moment dat hij weer open zou gaan, begon zijn ‘extra vakantie’. Als het daarbij blijft, dacht hij, dan is het niet zo erg. Nu het toch langer duurt, is het tijd voor actie. Sinds kort kun je bij Café de Haven in Roelofarendsveen een koffie to go scoren, met wat lekkers voor erbij én start Don met een online evenement.

Hoe gaat het met Yoney Verschuur?

Rijnsaterwoude
0172-586678
Ondernemer,

De eerste weken na de Hiswa was het super stil. Na de tweede speech van de minister-president merkten ze bij Verschuur Watersport dat veel mensen een boot uit komen zoeken. ‘We horen van klanten dat zij niet meer verwachten dat ze op vakantie kunnen gaan dit jaar, en daarom nu een boot kopen. Om toch lekker buiten te kunnen zijn.’


Hoe gaat het met Alexander en Tatjana?

Rijnsaterwoude
06-42710994
Ondernemer,

Sinds begin dit jaar zijn Alexander en Tatjana de nieuwe uitbaters van restaurant 5 Elements aan de Herenweg in Rijnsaterwoude. Echte nieuwkomers in de horeca zijn ze niet. Tot vorig jaar waren zij met hun restaurant gevestigd in het centrum van Den Haag.

Hoe gaat het met Theo Norder?

Roelofarendsveen
071-3312454
Ondernemer,

De Schelp in Roelofarendsveen had gelukkig al wat expertise op gebied van afhalen en bezorgen van maaltijden. De maandag na de sluiting zijn er binnen het bedrijf goede gesprekken gevoerd. Het systeem werd aangescherpt en uitgebreid en op sociale media werd aangekondigd dat ze ‘gewoon’ open zijn, je kan online of per telefoon bestelen. Een uitzondering geldt voor ijsjes. ‘Daar mag je gewoon voor binnenkomen, als je maar negen frikandellen afstand houdt.’


Hoe gaat het met Arjen van Leeuwen?

Rijpwetering
071-5018273
Ondernemer,

Er zaten al gasten klaar voor het diner bij De Vergulde Vos, toen er in een persconferentie bekendgemaakt werd dat ze binnen vijfentwintig minuten dicht moesten. ‘De sluiting hing wel in de lucht,’ vertelt Arjen. ‘Maar dat we de mensen de straat op stuurden met een biefstukje in de tas, dat was wel slikken.’

Hoe gaat het nu met Rob Ligtenberg?

Leimuiden
06-48672791
Ondernemer,

De hele winter was Rob Ligtenberg al bezig met het opknappen van voormalig vrachtzeilschip Nooit Volmaakt. Het schip uit 1910 is helemaal geschilderd en al het houtwerk staat dik in de lak. Rondvaarten zitten er even niet in. Tot die tijd pakt Rob de binnenkant van zijn schip aan. En is hij druk bezig met zijn nieuwe website, die binnenkort live gaat.


Hoe gaat het met Niels Hoogenboom?

Roelofarendsveen
071-3314585
Ondernemer,

’t Veen Eten en Drinken in Roelofarendsveen is, zoals elke horecagelegenheid, gesloten door de maatregelen die verspreiding van het coronavirus tegen moet gaan. Eigenaar Niels heeft geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Hij gaat aan de slag met zijn terras én met bier brouwen.

Hoe gaat het met de familie Van Abswoude?

Nieuwe Wetering
071 341 14 49
Ondernemer,

​Bed and Breakfast De Blaarkop in Nieuwe Wetering heeft de deuren gesloten door de welbekende maatregelen. Eigenaresse mevrouw Van Abswoude heeft goede hoop dat men in september nog een weekendje of paar dagen weg in eigen land pakt.


Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl