Overzicht verhalen

61 verhalen

Om Kaag en Braassem nog beter te leren kennen, kunt u de verhalen lezen over het gebied. Beleef Kaag en Braassem op zijn best!


Veender- en Lijkerpolder: Veelzijdige tuinbouw

Roelofarendsveen
Polders,

De meeste tulpenbroeiers telen in de zomer en herfst andere producten, zoals zomerbloemen en chrysanten. De chrysantenteelt bracht ook stekbedrijven naar Roelofarendsveen. In de hoogtijdagen waren er hier twaalf gevestigd.

Veender- en Lijkerpolder: Watertorentulp

Roelofarendsveen
Polders,

Roelofarendsveen is van oorsprong een van de dorpen waar de meeste tulpen van Nederland gebroeid worden. De enorme tulp op de watertoren geeft deze toppositie weer, maar staat ook symbool voor de tuinbouw in deze gemeente.


Veender- en Lijkerpolder: De Veendermolen

Roelofarendsveen
Polders,

De Veendermolen staat aan de oevers van de Wijde Aa, een zijtak van het Braassemermeer. Het is een grondzeiler uit 1934 met wieken van 27 meter lang. De molen is gebouwd op de onderbouw van zijn voorganger: een rietgedekte molen uit 1830.

Veender- en Lijkerpolder: One man down

Roelofarendsveen
Polders,

Op deze plek maakte een Engelse piloot in de 2e wereldoorlog een noodlanding. Hij landde tussen een chrysantenteelt en werd gered door twee polderinwoners. De achtervolgende Duitsers verdwaalden in de polder met de vele veenakkers.


Het verhaal van de polders

Kaag en Braassem
Polders,

Het moet er koddig uitgezien hebben. Inspecteurs van Hoogheemraadschap Rijnland die scheuren in de dijken te lijf gingen met een gieter water en wat grond. Knullig misschien, maar wel uiterst effectief. Boten besproeiden de dijken vanaf het water. Het voorjaar van 2011 dreigde nog droger te worden dan het jaar ervoor en veendijken houden niet van droogte. Drogen ze uit, dan kunnen ze doorbreken.

Kaag en Braassem: verbinding van land en water

Kaag en Braassem, Kaag, Roelofarendsveen, Oude Wetering, Oud Ade, Rijnsaterwoude, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Woubrugge, Hoogmade, Leimuiden, Bilderdam

Wat maakt Kaag en Braassem bijzonder, door een nuchtere inwoner.


Hoe gaat het met Peggy en Peter?

Roelofarendsveen, Rijpwetering, Kaag en Braassem
071-5018528
Ondernemer,

Peggy en haar man Peter hadden partyschip de Koningin Juliana van de hand gedaan, maar Peggy kon het bedrijf niet loslaten. Toen ze het aanbod kregen om de boot weer terug te kopen, greep ze dat met beide handen aan. Drie dagen later was de eerste persconferentie van de Minister President en moest het stel even schakelen. Inmiddels is de boot weer te huren voor kleine feesten en partijen.

Hoe gaat het met Bob Hoogenboom?

Roelofarendsveen, Kaag en Braassem
06-52083062
Ondernemer,

De winter en het vroege voorjaar had Bob gebruikt om plannen te maken. 2020 zou zijn drukste jaar ooit worden. Alle boten waren opgeknapt, opgepoetst en er klaar voor. De bedoeling was vanaf 16 maart dagelijks een tochtje te doen langs de tulpenvelden. Tot alle boekingen ineens uit de agenda verdwenen: geen Koningsdag, geen Gay Pride, geen rondvaarten met bedrijven en families.


Hoe gaat het met Aad Straathof

Leimuiden
06-53864686 | 06-55858731
Ondernemer,

Bij Kampeerboerderij De Straathof hebben ze deze periode gebruikt om door te pakken en te denken in mogelijkheden. Plannen die al een tijdje in het hoofd zaten, zijn gerealiseerd. Zo is de oude stal omgebouwd tot vier appartementen, twee tweepersoons en twee voor grotere aantallen. En wordt er een luxe vergaderfaciliteit klaargestoomd.

Hoe gaat het met Dennis Wesselman?

Roelofarendsveen
071-8899001
Ondernemer,

Toen de maatregelen dat restaurants moesten sluiten aangekondigd werden, dacht Dennis Wesselman van Wagenaar in Roelofarendsveen dat het voor een week of drie zou zijn. Hij wilde - in zijn naïviteit zoals hij het zelf zegt - in die weken iets goeds proberen te doen. Dat werd Soep Op De Stoep. Inmiddels is het restaurant ook zeven dagen per week geopend voor afhaalmaaltijden.


Hoe gaat het met Don de Jeu?

Roelofarendsveen
071-3312374
Ondernemer,

Don was met zijn gezin op vakantie, toen de maatregelen rondom het coronavirus van start gingen. Op het moment dat hij weer open zou gaan, begon zijn ‘extra vakantie’. Als het daarbij blijft, dacht hij, dan is het niet zo erg. Nu het toch langer duurt, is het tijd voor actie. Sinds kort kun je bij Café de Haven in Roelofarendsveen een koffie to go scoren, met wat lekkers voor erbij én start Don met een online evenement.

Hoe gaat het met Yoney Verschuur?

Rijnsaterwoude
0172-586678
Ondernemer,

De eerste weken na de Hiswa was het super stil. Na de tweede speech van de minister-president merkten ze bij Verschuur Watersport dat veel mensen een boot uit komen zoeken. ‘We horen van klanten dat zij niet meer verwachten dat ze op vakantie kunnen gaan dit jaar, en daarom nu een boot kopen. Om toch lekker buiten te kunnen zijn.’


Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl