Ervaar de schepping in de polder

Kaag
Bijzondere mensen, Kerkdorpen, Polders,

Ervaar de schepping in de polder

Kees van Lent werd geboren op Kaageiland, groeide op tussen aan de ene kant de rijkdom om zich heen op de scheepswerf van zijn familie en aan de andere kant de nuchterheid van het boerendorp.

"Ik ging vaak met de buurkinderen mee de koeien van het land halen en hield van de weidsheid van de polder", vertelt hij terwijl we langs de slootkant lopen. In het weiland zien we hazen door het lage gras rennen. "Als kind had ik al het gevoel dat het leven om meer moest draaien dan om rijkdom en weelde. Ik ervoer de schepping en de natuur hier heel sterk. Iets wat voor iedereen die de wandeling maakt het zelfde is, zijn de zichtpunten." Halverwege het weiland staat de pastoor ineens stil. "Kijk", wijst hij richting de molen. Het driemolenpunt, noemt hij het. "Vanaf hier liggen de Kagermolen, de Buurtermolen en de Lijkermolen 1 precies in een zichtlijn".


Beleef het hele verhaal op het Laarzenpad

Lees het hele verhaal van Kees van Lent in het bijzondere boekje, 'Beleef het Laarzenpad'. Dit inpirerende wandelgidsje biedt naast een plattegrond voor het bijzondere Laarzenpad op Kaageiland verhalen van mensen die die nauw betrokken zijn bij het welzijn van mens en natuur. Te koop in Bezinningscentrum De Stal, Julianalaan 13a op de Kaag.


Foto's

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl