Bandjesavond in Het Schoolhuis

Van: 25-03-2023
Tot: 25-03-2023
Herenweg 22 2465 AC Rijnsaterwoude
Cultureel

Bandjesavond in Het Schoolhuis

Iedere laatste zaterdag van de maand live muziek in ‘t Schoolhuis te Rijnsaterwoude

Dat wordt feest in Het Schoolhuis met deze twee Tex-Mex bands!
Het repertoire dat VLACOR speelt bestaat voor een groot gedeelte uit Texmex muziek, aangevuld met country en jaren 60-70 muziek. Onderstaand een korte uitleg over de muziek die door deze band gespeeld wordt.

TEXMEX
TexMex, ook wel TejanoConjunto genoemd, is een muziekstijl die is ontstaan in het grensgebied tussen Texas en Mexico. Het hoofdinstrument bij deze muziekstijl is de Accordeon. Texanen en Mexicanen hebben de door immigranten meegenomen polka- en walsmuziek vermengd met van origine Mexicaanse stijlen als de Mariachi, Ranchera en de Bolero(van origine uit Cuba). De hierdoor ontstane muziekstijl kreeg de benaming TexMex. De stijl die door Vlacor gebracht wordt is de modernere stijl zoals gespeeld door vooraanstaande texmex muzikanten als Flaco Jimenez, Ry Cooder, Los Lobos en the Texas Tornados.
Om voldoende afwisseling in het repertoire te hebben is de TexMex aangevuld met: Country: nummers van onder andere the Mavericks, the Jayhawks en John Fogerty
Jaren 60/70, Zydeco en Cajun: De lekkere, goed in het gehoor liggende en dansbare nummers.

ZYDECO LA LOUISIANE
Zydeco La Louisiane is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing (drums), Peter Kummer (bas/backing vocals) en Peter Mul (accordeon/lead vocals). De naam van deze feestelijke band verwijst naar de stijl van de muziek die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels.
Een optreden van Zydeco La Louisiane is een gezellige reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren 60 en 70.
Laissez Les Bon Temps Roulez!

Kaarten á €15 kunnen hier besteld worden.

Foto's

Contactgegevens

Het Schoolhuis

Herenweg 22
2465 AC Rijnsaterwoude
Stuur e-mail
Bekijk website

Belangrijke informatie

Van: 20:00 uur
Tot:
15
martijn@springeruit.nl

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl