Kaag & Braassem Promotie

Beurtveer dagtocht

Van: 14-08-2020
Tot: 14-08-2020
Opstappen bij De Spreng, Kerkstraat 50 2377 AV Oude Wetering
06-48672791
Culinair, Cultureel, Cultuurhistorisch

Beurtveer dagtocht

Op vrijdag 14 augustus ligt Skûtsje Nooit Volmaakt bij de Spreng in Oude Wetering, Kerkstraat 50. Daar kunt u uw auto parkeren en stapt u aan boord. Via Oude Wetering, door de Drecht naar Bilderdam, Tolhuissluis, de Amstel en door de Kromme Mijdrecht naar de dorpshaven in het centrum van Nieuwkoop. Een geheel verzorgde dagtocht door het mooiste gebied van de Randstad.

Deze dagtocht is inclusief een lunch, die onderweg door Restaurant De Dyck aan boord wordt gebracht. In Nieuwkoop sluit u de vaartocht af met een tweegangen menu, verzorgd door restaurant LKKR eten en drinken. Rond 19.00 uur stapt u in een bus van Doelen Coach, die u weer terug brengt naar de plek waar u 's ochtends aan boord van de Nooit Volmaakt bent gestapt.

Het Beurtveer Oude Wetering - Nieuwkoop v.v. is een bijzondere ervaring: een geheel verzorgde vaartocht van zo'n 33 kilometer die u op plekken brengt waarvan u het bestaan niet kende. Plekjes die echt uniek te noemen zijn, omdat ze alleen vanaf het water te zien zijn. Geniet hiervan in alle rust, want het grootste deel van de vaartocht wordt zeilend afgelegd (als de wind de goede kant op blaast).

Er is een link naar het verleden. Beurtvaart was een vorm van scheepvaart, waarbij passagiers, vracht en vee volgens een dienstregeling langs een vast traject werden vervoerd. Het was het eerste openbaar vervoer in Nederland. Het woord 'beurt' duidt in deze context op de geregelde volgorde waarin schippers moesten varen. Ook in het gebied rondom de Braassem hebben er vanaf 1899 tot ver in de 20e eeuw beurtschepen gevaren. En nu, anno 2020 is de Beurtvaart op vrijdag 14 augustus en zaterdag 22 augustus, heel even terug van weggeweest.

https://www.varenmetdenooitvolmaakt.nl/beurtveer-oude-wetering-nieuwkoop-v-v

Aanmelden kan via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/beurtveer-heen

Foto's

Contactgegevens

Nooit Volmaakt

Beukenlaan 7
2451 XJ Leimuiden
06-48672791
Stuur e-mail
Bekijk website

Belangrijke informatie

Van: 09:30 uur
Tot: 19:00 uur
160
Nooit Volmaakt
Opstappen bij De Spreng, Kerkstraat 50 2377 AV
www.varenmetdenooitvolmaakt.nl/beurtveer-oude-wetering-nieuwkoop-v-v

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl