Kom naar de draaidag

Van: 02-09-2023
Tot: 02-09-2023
- Kaag en Braassem
Cultuurhistorisch
Foto door: Margot Hoogenboom

Kom naar de draaidag

Zie je op de eerste zaterdag van de maand een molen waarvan de wieken draaien, dan is de molenaar aan het werk. Op deze dag maakt hij tijd voor een praatje en vertelt hij je graag over zijn molen.

De meeste molens kun je dan van buiten tot in detail in werking zien. Enkele molens zijn soms ook van binnen te bezichtigen. De molens worden bewoond, houd dus rekening met de privacy van de molenaar. Denk bij de draaiende wieken altijd om je veiligheid. 

Wist je dat de molens losse en vaste draaidagen hebben? Als de weersomstandigheden het toelaten, draaien de molens in principe elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 17.00 uur, met uitzondering van de vakantiemaanden juli en augustus.

Rijnlandse Molenstichting

De jaarlijkse Rijnlandse Molendag vindt altijd plaats op de vierde zondag van oktober. Verder wordt er gedraaid op Nationale Molendag (tweede zaterdag van mei) en Nationale Openmonumenten weekend (tweede zaterdag van september). Meer informatie over deze evenementen is te vinden op onze uitagenda. Kijk voor informatie over de molens en molenaars op rijnlandsemolenstichting.nl.

Foto's

Belangrijke informatie

Van: 10:00 uur
Tot: 17:00 uur

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl