Kaag & Braassem Promotie

Tentoonstelling schilderijen Gina Broekstra

Van: 01-06-2019
Tot: 29-09-2019
Kerkstraat 21 2355 AE Hoogmade
06-44197513
Cultureel

Tentoonstelling schilderijen Gina Broekstra

Gina Broekstra stelt haar bijzondere schilderijen tentoon t/m 29 september in de tuin Horta Clementia op Kerkstraat 21 te Hoogmade. De werken, onder de naam GBN, zijn al te koop vanaf 20 euro. Bij ieder schilderij zit een informatiebrief met een uitleg over het werk.  

Over de schilderes en haar werken

Gina Broekstra is geboren en getogen in Hoogmade. Zij woont samen met haar man en twee katten in Hoogmade. Zolang zij zich kan herinneren wilde zij docent worden of iets met tekenen doen. Beide ambities heeft zij verenigd in het docentschap tekenen en textiele en grafische vormgeving. Ze heeft vele jaren met plezier lesgegeven, maar heeft er een aantal jaren geleden toch voor gekozen om zich te gaan richten op haar eigen creativiteit. Ze houdt zich nu dan ook voornamelijk bezig met (het geven van) workshops en cursussen en ze experimenteert met diverse materialen, waaronder verf. Gina’s motto is dan ook: ‘blijf ontdekken, onderzoeken en experimenteren’. 

Gina laat zich inspireren door haar omgeving, vakanties en de werken van anderen. Haar schilderstijl is voornamelijk abstract, met af en toe een knipoog naar de realistische weergave van objecten. Tijdens het schilderen denkt zij aan het object, beeld of onderwerp en breng zo haar gevoel over op het doek.

Gina’s schilderijen hebben als doel dat degene die een schilderij bekijkt, meegenomen wordt in het werk. Ze wil dat diegene zijn of haar eigen fantasie laat werken en zo zelf van alles ontdekt in het schilderij. Voor Gina is het belangrijk dat een schilderij nooit verveelt en altijd een ontdekkingsreis blijft. Iedereen die ernaar kijkt ziet steeds weer iets anders.

 De technieken die Gina toepast zijn onder andere gieten, marmeren, acrylverven en gemengde technieken. Met verschillende gereedschappen en materialen experimenteert ze erop los, totdat ze tevreden is over het resultaat.

Openingstijden

Nieuwsgierig naar deze bijzondere werken? U kunt de schilderijen van dinsdag t/m donderdag en op zaterdag en zondag komen bewonderen bij Horta Clementia. Openingstijden: vanaf 10 uur tot 17.00 uur.

Contactgegevens

Horta Clementia

Kerkstraat 21
2355 AE Hoogmade
06-44197513
Stuur e-mail
Bekijk website

Belangrijke informatie

Van: 10.00 uur
Tot: 17.00 uur
gratis toegankelijk

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl