Kaag & Braassem Promotie

Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

Van: 12-10-2019
Tot: 12-10-2019
Apothekersdijk 5 2312 DC Leiden
Culinair, Cultureel, Cultuurhistorisch

Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

De komende maanden vertrekt regelmatig een sloep vanaf de Apothekersdijk in Leiden (Leidse Rederij) voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse Rijk. En u kunt meevaren! Een tocht van ongeveer vier uur brengt u op een verrassende manier door de geschiedenis van deze Romeinse grens - ook wel limes genoemd - en ons cultureel erfgoed. Het varen wordt afgewisseld met een begeleide wandeling door Park Matilo en een Romeinse lunch in een prachtig rijksmonument. 

Programma

Ver voor de komst van ons moderne vervoer, in de tijd van het Romeinse Rijk was de Oude Rijn al een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel voor Europa. In Park Matilo, waar 2000 jaar geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, wordt u ontvangen door een deskundige die u door de tijd van de Romeinen loodst. Langs het castellum, de poorten en de vele groene tuinen. Vol van alle verhalen wordt u een Romeinse lunch aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. U kunt hier het rijksmonument bezichtigen met de vele verrassende mogelijkheden. Na de lunch vaart u weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden. Een middag vol geschiedenis, gezelligheid en heerlijk vaarplezier. Voor dit unieke arrangement betaalt u €35 per persoon.

 

Reserveren en meer informatie

Een plekje reserveren is noodzakelijk en kan gemakkelijk online via de website van Sloepennetwerk. Hier vindt u ook meer informatie over dit arrangement.

Belangrijke informatie

Van: 10:00 uur
Tot:
35
Apothekersdijk 5 2312 DC
boeking@leidserederij.nl
www.sloepennetwerk.nl/arrangementen/varen-op-de-romeinse-rijn-leiden-park-matilo-leiderdorp-achthoven

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl