Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

Van: 05-06-2021
Tot: 25-09-2021
Apothekersdijk 5 2312 DC Leiden
Culinair, Cultureel, Cultuurhistorisch

Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

De komende maanden vertrekt regelmatig een sloep vanaf de Apothekersdijk in Leiden (Leidse Rederij) voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse Rijk. En u kunt meevaren! 

Programma

Ver voor de komst van ons moderne vervoer in de tijd van het Romeinse Rijk was de Oude Rijn al een van de belangrijkst vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Een tocht van ongeveer 4 uur brengt u op een verrassende manier door de geschiedenis van deze Romeinse grens, ook wel limes genoemd, en ons cultureel erfgoed. In Park Matilo, waar 2000 jaar geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, wordt u ontvangen door een deskundige die u meeloodst door de tijd van de Romeinen. Langs het castellum de poorten en de vele heerlijk groene tuinen. Vol van alle verhalen wordt u een Romeinse lunch aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. U kunt hier het rijksmonument bezichtigen met verassende mogelijkheden. Na de lunch vaart u weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden. Kortom een middag vol geschiedenis, gezelligheid en heerlijk vaarplezier. 

 

Reserveren en meer informatie

Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 35,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 25,- per persoon. Een plekje reserveren is noodzakelijk en kan gemakkelijk online via de website van Sloepennetwerk. Hier vindt u ook meer informatie over dit arrangement en de data waarop gevaren wordt.

Belangrijke informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl