Virtuele gallery: The People Of ...

Van: 30-04-2021
Tot: 31-10-2021
Op je eigen scherm Thuis
0172-519105
Cultureel

Virtuele gallery: The People Of ...

Het verhaal achter Covid 19 in een aantal persoonlijke beelden en verhalen. Foto's van Wout van de Donk en afgeleide kuntswerken in diverse technieken van Feike de Vries uit Woubrugge.

In deze virtuele expositie presenteert Feike de jonge enthousiaste fotograaf Wout van de Donk. Wout verdiende zijn sporen als landschapsfotograaf met een voorliefde voor berglandschappen. Wegens corona was reizen naar landen als Oostenrijk en Slovenië uitgesloten, dus ging hij op zoek naar een nieuw uitdagend onderwerp. Inspiratie hiervoor putte hij uit zijn geboorteplaats Uden, waar de geweldige impact van het coronavirus op mens en maatschappij volop voelbaar en te zien was. Hij hoorde verdrietige verhalen en zag het ziekenhuis van zijn woonplaats vollopen.

Wout maakte (en maakt*) een fotoserie rond mensen die te maken hebben (gehad) met de gevolgen van dit virus en vulde deze aan met ingesproken teksten. Hiermee wil hij zowel de geestelijke als fysieke impact weergeven.

Wat Feike het meest raakt in het werk van Wout is de bijzondere belichting die hij toepast bij het fotograferen waarmee hij een indringend beeld geeft van de covid-patiënt. Of van een familielid dat de vaak dramatische gevolgen van een coronabesmetting van nabij meemaakte. Van voor, tijdens en na de besmetting.

* Dit is het eerste deel van een expositie, er volgt meer.

Foto's

Contactgegevens

Feike de Vries

Van Eeghenstraat 28
2481 XS Woubrugge
0172-519105
Stuur e-mail
Bekijk website

Belangrijke informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl