Kaag & Braassem Promotie

Zeilen op de Hylke Tromp

Van: 13-06-2020
Tot: 17-07-2020
Cultureel, Cultuurhistorisch, Natuur, Rust en bezinning

Zeilen op de Hylke Tromp

Onder het motto “De Hylke Tromp is er voor iedereen” nodigen de vrijwilligers van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond  iedereen uit om eens een avond of een middag mee te zeilen met deze bekende Warmondse platbodem van meer dan een eeuw oud.

Lekker zeilen!

De vaaragenda voor de komende tijd staat op de website (www.hylketromp.nl) en daar kun je ook reserveren voor een keer “Lekker Zeilen Met De Hylke Tromp”. Nu bekende datums zijn:  zaterdag 13 juni, dinsdag 16 juni, zaterdag 12 juli en vrijdag 17 juli.

De Hylke is 14 meter lang en dus ruim genoeg voor bemanning en veel gasten, maar in verband met de Corona-1,5 meter wordt nu gevaren met maximaal 8 gasten per keer.
“Lekker zeilen met de Hylke” betekent – als je dat wil - actief assisteren bij het zeilen: sturen, bedienen van de zwaarden, hijsen en strijken van de zeilen.

Kleine bijdrage

Van de deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van € 12,50 per persoon. De Hylke Tromp is in prima conditie, maar het onderhoud is een kostbare zaak. Wat het onderhoud betreft hebben we nog een nieuwtje:

Fonds 1818 heeft een gift gedaan van € 2.000 voor een nieuw grootzeil!

Een nieuw grootzeil kost ruim € 4.000. Het bestuur van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond  is dan ook erg blij met de mededeling van Fonds 1818 dat zij een  een bedrag van € 2.000 beschikbaar stelt als bijdrage aan de aanschaf van een nieuw grootzeil.

De Hylke is overigens voor goede doelen kosteloos beschikbaar. Aanvragen voor tochten voor goede doelen zijn welkom via info@hylketromp.nl. Meer informatie over de historie van de boot en de Vaarkalender zijn te vinden op www.hylketromp.nl.

Belangrijke informatie

12,50

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl