Overzicht bezienswaardigheden

62 bezienswaardigheden

Kaag en Braassem heeft een uniek karakter met de vele molens, kerken, monumenten, musea, parken en bijzondere plekjes die het herbergt. Neem de tijd om ze allemaal van dichtbij te zien.Aquaduct

Molendijk
Roelofarendsveen, Weteringbrug, Nieuwe Wetering
Bijzondere plekjes,

Watertoren

Noordhoek 7
2371 XH Roelofarendsveen
Monumenten,

De watertoren in Roelofarendsveen is gebouwd in 1931 naar een ontwerp van architect Hendrik Sangster. De toren is 31,5 m hoog en heeft een waterreservoir van 150 m³. Door de enorme tulp op de gepleisterde gevels is de watertoren een opvallend herkenningspunt in de wijde omgeving van Roelofarendsveen.Woudse Dom

Herenweg 26
2465 AC Rijnsaterwoude
Kerken,

Van oorsprong was De Woudse Dom in Rijnsaterwoude een rooms-katholieke kerk. Het bouwjaar is onbekend. Na de Beeldenstorm in 1556 werd de kerk protestants. De eerste predikant was dominee Snoeckaert in 1573.


Museum Van Hemessen

Dokter Lothlaan 1
2481 AB Woubrugge
0172-518711
Musea / Galeries,

​Museum van Hemessen is een museum in Woubrugge waarin onder andere de geschiedenis wordt verteld van de Rijnsedorpen Woubruggen en Hoogmade en het verdwenen dorp Jacobswoude. Elke zondagmiddag open van 14.00 en 16.00 uur.Stichting Oud Alkemade

Saskia van Uylenburchlaan 22
2377 CE Oude Wetering
071-3312168
Musea / Galeries,

​Stichting Oude Alkemade heeft een museum waar de geschiedenis van voormalig gemeente Alkemade te vinden is en tentoongesteld wordt.


Natuurbelevingstuin De Bult

Regenboogweg 100
2376 BH Nieuwe Wetering
Parken / Tuinen,


Mariakapel

Paadje tussen Dijkstraat 32 en Schoolbaan 4
2371 VG Roelofarendsveen
Bijzondere plekjes,

Een van de bijzondere plekjes in Oude Wetering/Roelofarendsveen is de Mariakapel. De kapel die staat op de grens Oude Wetering-Roelofarensveen naast het Hof van Alkemade, is vanaf mei 2015 in gebruik en dagelijks te bezoeken vanaf 9.30 in de zomertijd tot 19.30 in wintertijd tot 16.30 uur.


Veense Sluis

Noordkade 3
2371 EA Roelofarendsveen
Bijzondere plekjes,Monumenten,

De sluis is een stukje vaarwater dat aan beide kanten kan worden afgesloten met deuren.Kaasmuseum de Kaagse Boer

Julianalaan 29
2159 LC Kaag
06-20692349
Musea / Galeries,

Kaasboerderij de Kaagse Boer heeft naast hun boerderij en kaasmakerij ook een heus kaasmuseum, waar je alles leert over kaasmaken en de verschillende soorten (Leidse) kazen die de kaasboerderij maakt.


De molens in Kaag en Braassem


Kaag en Braassem, Rijpwetering, Hoogmade, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Kaag, Oud Ade, Rijnsaterwoude
Molens,

In Kaag en Braassem staan twintig molens. Of eigenlijk, twintig en twee halve. Lees meer over de molens in de gemeente.Oudendijksepoldermolens

Polder Oudendijk
Woubrugge
Molens,

Op deze locatie stond de bovenmolen van de Oudendijkse polder, ontdekte Historische vereniging Otto Cornelis van Hemessen; die molen dateerde uit 1761.


Hoogmadesemolen - De Heerlijkheid

Noordeinde 34a
2355 AN Hoogmade
Molens,

De Hoogmadesemolen bemaalt sinds 1897 de Hoogmadesche polder en de Piestpolder. Hij is gebouwd op de fundering van een oude wipmolen, die in een te slechte staat verkeerde om nog te worden opgeknapt.Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl