Bezinningscentrum De Stal op de Kaag

Julianalaan 13a
2159 LB Kaag
0252-544688
Monumenten,

Bezinningscentrum De Stal op de Kaag

Boerderij Dank en Hoop is in 1914 gebouwd op de fundamenten van een laat zestiende-eeuwse boerderij. Baron Dirk van Pallandt uit Wassenaar gaf opdracht voor de bouw. De familie van Pallandt was eigenaar van de grond en de gebouwen van 1855 (het jaar van de drooglegging van de Haarlemmermeer) tot 1931. Men zag de boerderij als een interessante geldbelegging en als mogelijkheid tot jagen in de Kagerpolder.

Drie generaties Nell

Drie generaties Willem Nell traden in deze periode op als pachter en later als eigenaar van de boerderij. Bij gebrek aan opvolging verkocht Willem Nell III de boerderij eind 1983 aan de scheepswerf (thans Royal van Lent). De boerderij verliest haar functie en raakt langzamerhand in verval.

Bezinningscentrum De Stal op de Kaag

In 2005 nam pastoor Kees van Lent het initiatief om van de oude stal een bezinningscentrum te maken. Het ideaal van Bezinningscentrum De Stal op de Kaag is om ‘vanuit christelijke traditie mensen mogelijkheden te bieden tot bezinning, persoonlijke spiritualiteit en geloof’. Rondom het bezinningscentrum ligt een prachtige tuin met een labyrint en een aantal zonnewijzers.

Startpunt van het Laarzenpad

Vanuit Bezinningscentrum de Stal start de gratis wandelroute, het Laarzenpad. Het pad met bewegwijzering loopt dwars door het poldergebied op Kaageiland. De wandelgids biedt u een plattegrond en inspirerende verhalen.

 


 


Gerelateerde ondernemers

Bezinningscentrum de Stal op de Kaag

Julianalaan 13a
2159 LB Kaag
0252-544688
Stuur e-mail
Bekijk website
Feestlocaties, Vergaderlocaties, Monumenten, Actief, Bedrijven, Culinair, Educatief, Familie, Groepen, Met kinderen, Natuur,

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl