Kaag & Braassem Promotie

Feike de Vries

Van Eeghenstraat 28
2481 XS Woubrugge
0172-519105
Musea / Galeries,

Feike de Vries

Al ruim twintig jaar is Feike de Vries actief als professioneel kunstenaar. Hij werkt vanuit zijn ruim en licht atelier in de achtertuin van zijn huis, waar hij dagelijks te vinden is. Typerend voor zijn werk zijn een open opstelling en veelzijdigheid. Dit laatste vertaalt zich niet alleen in een scala aan technieken die hij beheerst (o.a. olieverf, kleurpotlood, zeefdruk, glasappliqué, pastel), maar ook in zeer uiteenlopende werken: portretten, thematisch werk, kunst in openbare ruimten en meubels.  Zowel in zijn eigen vrije werk als dat voor opdrachtgevers zoekt Feike altijd de grenzen van zijn kunnen op.

In zijn zoektocht naar het persoonlijk Wereldbeeld verwijst hij graag naar de Franse filosoof Merlau-Ponty (1908-1961): “Als een werk geslaagd is heeft het het merkwaardige vermogen zichzelf te onderwijzen (..) De schilder heeft slechts een beeld kunnen construeren. Men moet afwachten of dìt beeld voor anderen tot leven komt.” Feike herkent dit: sfeer en beeld moeten iets oproepen, zodat dit ‘tot leven komt’. Zijn manier van werken vertoont (misschien daarom) ook raakvlakken met de surrealisten Delvaux en Magritte.

In opdracht en vrij werk

Feike maakt zowel vrij werk als in opdracht. Zo maakte hij een tiental jaar kunstwerken voor het beste leerbedrijf in de transportsector. Op zijn website krijg je een goed overzicht van wat hij de afgelopen jaren allemaal gemaakt heeft en welke technieken hij gebruikt. 

Waar te zien?

Divers vrij werk en werk in opdracht hangt bij particulieren, bedrijven en instellingen. Een kleine greep: gemeentehuis Joure, provinciehuis Zuid-Holland, museum Horažďovice (Tsjechië), kerken (Woubrugge en Joure), Stiltecentrum Borsthuis (verpleeghuis) in Hengelo.

Atelier

Als je het dorp Woubrugge binnenkomt, wijst een bord aan de Bateweg de richting naar de Van Eeghenstraat 28. De ingang van het atelier is achterom!


Gerelateerde ondernemers

Feike de Vries

Van Eeghenstraat 28
2481 XS Woubrugge
0172-519105
Stuur e-mail
Bekijk website
Musea / Galeries,

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl