Idyllisch plekje in Bilderdam

Bilderdam 20
Bilderdam
Bijzondere plekjes,

Idyllisch plekje in Bilderdam

Een Idyllisch plekje aan het water net voorbij de Bilderdam brug. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de Drecht en de bootjes bekijken. Een stukje historie en hedendaagse schoonheid komen hier samen.

Historie

Ada Gonsgoosen uit Bilderdam voegt toe: "De boerderij op de eerste twee foto's is waarschijnlijk het oudste bouwwerk uit de omgeving. De voormuur aan het water is wel een meter dik en eronder bevind zich een kelder met romaanse gewelven. Bilderdam wordt in 1459 al genoemd, maar de dijk naar Calslagen werd in 1050 al verstevigd. Bilderdam een taartrandje oud land! Verbonden door een natuurlijke bedijking met Calslagen omgeven door water. Van Bilderdam tot Amstelveen, de Legmeer. Van Bilderdam tot Leimuiden de Vriesekoopsepolder. Van Bilderdam tot Alphen a/d Rijn, de Wassenaarsche polder vol water. Nogal logisch dat Bilderdam zo klein is!"

Bilderdamse brug

Als je de andere kant op kijkt, zie je de brug van Bilderdam. Ada: "Bilderdam, de brug! Altijd leuk, zowel 's zomers als in de winter (dan is deze verlicht). Het is de derde brug van Bilderdam. Tot 1900 was er een overzet (soort pontje), in 1901 kwam er een houten brug, in 1937 een ijzeren en nu een nieuwe kopie van de vorige brug."


Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl