Museum Van Hemessen

Dokter Lothlaan 1
2481 AB Woubrugge
0172-518711
Musea / Galeries,

Museum Van Hemessen

​Museum van Hemessen is een museum in Woubrugge waarin onder andere de geschiedenis wordt verteld van de Rijnsedorpen Woubruggen en Hoogmade en het verdwenen dorp Jacobswoude. Elke zondagmiddag open van 14.00 en 16.00 uur.

De oorsprong van museum “Van Hemessen”

De basis van de museumcollectie is in de jaren 1890-1937 bijeengebracht door O.C. van Hemessen, veldwachter in Woubrugge van 1884 tot 1924 en gemeentearchivaris van 1924 tot zijn overlijden in 1937. In verschillende publicaties, in het bijzonder in de boeken ‘Ene wandeling door Woubrugge en Hoogmade’ (1904) en ‘Jacobswoude en Woubrugge’ (1932) heeft hij de door hem verworven kennis vastgelegd. Lees meer over O.C. van Hemessen

De voortdurend groeiende verzameling werd aanvankelijk tentoongesteld in het gemeentehuis en later in een lokaal van de gemeenteschool. Thans is het museum gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige brandweergarage (gebouwd in 1952). Het is te vinden op de hoek van de Kerkstraat en de Dokter Lothlaan te Woubrugge.

De permanente expositie bestaat uit negentiende-eeuwse schoolattributen, prentbriefkaarten, foto’s, scheepsmodellen, (scheeps-bouw) gereedschappen,  archeologische vondsten, documenten en kaarten. Dit alles ter illustratie van de geschiedenis van de Rijnlandse dorpen Woubrugge en Hoogmade, de daartoe behorende polders èn het verdwenen dorp Jacobswoude.

Het museum is elke zondagmiddag open tussen 14.00 en 16.00 uur en op afspraak.


Gerelateerde ondernemers

Museum Van Hemessen

Dokter Lothlaan 1
2481 AB Woubrugge
0172-518711
Stuur e-mail
Bekijk website
Musea / Galeries,

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl