Protestantse Kerk te Kaag

Julianalaan 7
2159 AL Kaag
Kerken,

Protestantse Kerk te Kaag

De huidige Protestantse Kerk te Kaag is gebouwd in 1873, ter vervanging van een kerkgebouw uit 1618. Omdat de kleine hervormde gemeente van Kaag een nieuw gebouw niet zelf kon bekostigen, werden ‘liefdegaven’ ingezameld. Op 15 maart 1874 werd de kerk ingewijd.

Zaalkerk in laat victoriaanse stijl

De kerk is gebouwd in laat victoriaanse stijl. Het is een zaalkerk, waarin de preekstoel centraal staat. De kerk is een rijksmonument, vanwege de koperen lezenaars, een doopbekkenhouder en twee koperen kaarsenkronen uit de 18e eeuw die tot het interieur behoren.

Renovaties

In de jaren ’30 is achter de Protestantse Kerk een extra ruimte gebouwd, de Kerkwijck. In de tweede helft van de 20e eeuw heeft het gebouw verschillende aanpassingen ondergaan. Zo is het pijporgel uit ca. 1790 gerestaureerd en uitgebreid met een aantal stemmen. In 2006 en 2008 zijn de buitenkant en het interieur van de kerk volledig gerenoveerd.

Huidige functie

De Protestantse Kerk te Kaag is nog steeds in gebruik als kerk voor de Protestantse Gemeente te Kaag. Elke zondag om 10:00 uur wordt er een eredienst gehouden. Ook worden er burgerlijke huwelijken gesloten.


Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl