Stichting Oud Alkemade

Saskia van Uylenburchlaan 22
2377 CE Oude Wetering
071-3312168
Musea / Galeries,
Foto door: Stichting Oude Alkemade

Stichting Oud Alkemade

​Stichting Oude Alkemade heeft een museum waar de geschiedenis van voormalig gemeente Alkemade te vinden is en tentoongesteld wordt.

Museum

Het museum is geopend op zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. 
Groepen kunnen ook buiten deze uren terecht; voor een afspraak kunt u bellen met het secretariaat: 071 5018326 of 06 22122953. U kunt ook een e-mail sturen naar info@stichtingoudalkemade.nl . 

Op 1e en 2e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag is het museum gesloten, evenals in de maanden juli en augustus. 

Ieder jaar worden er in het museum tentoonstellingen gehouden. Het thema van een tentoonstellingen heeft altijd met de historie van de voormalige gemeente Alkemade te maken. 
 

Archief en bibliotheek

Achter het museum bevindt zich het het archief van de Stichting Oud Alkemade. In dit archief zijn duizenden documenten gerubriceerd en opgeslagen zoals foto's, raadsstukken, gegevens van alle clubs uit de (voormalige) gemeente Alkemade, gegevens over woningen, familiezaken als bidprentjes, overlijdensadvertenties, stambomen, krantenartikelen over bedrijven en families en meer van dit soort zaken. 

Daarnaast beschikt de stichting over een flinke bibliotheek met alle mogelijke informatie betreffende onze omgeving. Scholieren en studenten kunnen bij het archief terecht voor gegevens voor hun werkstuk of scriptie; de ervaring leert dat als er oorspronkelijke gegevens gebruikt worden, de beoordeling hoger is! 

Als u geïnteresseerd bent en iets wilt opzoeken over bijvoorbeeld uw eigen familie of sportclub, dan bent u welkom iedere maandagavond vanaf 19.30 uur, dan zijn de medewerkers aanwezig en werkzaam in het archief en u krijgt nog koffie ook! 

Activiteiten

Historische wandelingen
In het museum worden regelmatig tentoonstellingen en activiteiten gehouden. Eén van deze activiteiten is de historische wandeling door Oude Wetering of een dorpswandeling door Roelofarendsveen.

Museumkwis
Ook is er gedurende de wintermaanden (oktober t/m februari) op zaterdag- of zondagmiddag in het museum de Oud Alkemade Museumkwis georganiseerd. Over de geschiedenis van Alkemade van toen en nu. En over de geschiedenis van de verschillende dorpen uit die tijd. Soms zijn de antwoorden zelfs te vinden in het museum. Niet al te moeilijk dus. Maar vooral gezellig. 
Lex van der Zwet en Pieter van Ruiten hebben zich beiden ingespannen om als ware kwismeesters van een uitstapje naar het museum van Oud Alkemade een feest te maken voor het hele gezin, voor uw familiebijeenkomst, het uitstapje van de vriendengroep, de sportclub of vul zelf maar in. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Kijk hiervoor op de website.

Op 10 september 2017 wordt nieuwe tentoonstelling geopend 'Grote Gezinnen', deze zal vanaf september 2017 t/m juni 2018 te zien zijn.


Gerelateerde ondernemers

Stichting Oud Alkemade

Saskia van Uylenburchlaan 22
2377 CE Oude Wetering
071-3312168
Stuur e-mail
Bekijk website
Musea / Galeries, Bedrijven, Educatief, Groepen, Slecht weer, Spel, Actief, Bedrijven, Educatief, Familie, Groepen, Met kinderen, Natuur,

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl