De Kaagse Boer

Julianalaan 29
2159 LC Kaag
06-20692349
Kaas / Zuivel,

De Kaagse Boer

Familie Van Ruiten boert al sinds 1850 op Kaageiland: een uniek pittoresk eiland op steenworp afstand van de drukke stad Leiden. Op de boerderij, van oorsprong een veehouderij, zorgen zij nog dagelijks met liefde voor de koeien die heerlijke verse melk leveren. Met die melk maken zij onder andere de ambachtelijke Leidse Kaas en Boeren Goudse kazen.

Kaasmuseum

In het naast gelegen kaasmuseum worden de bezoekers meegenomen in het leven van de boer, een leerzame belevenis voor jong en oud. Op de speciale kinderverdieping leren kinderen spelenderwijs hoe kaas gemaakt wordt.

Kaasmakerij en winkel

Op de boerderij maken zij ambachtelijke Leidse Kaas, de enige echte ‘rode’ kaas met ingedrukte sleutels. Daarnaast maken zij ook de Boeren Goudse kazen, met en zonder kruiden. In de winkel vindt u kaas in de meest brede zin van het woord: van de enige echte Leidse kaas tot Goudse kaas, brandnetel- en pestokaas. Ook verkopen ze zelfgemaakt boter en andere zuivelproducten, eieren, souvenirs en in de zomer ook Boeren roomijs. Bij de winkel is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Rondleidingen op de Kaag

Beleef een dag uit het leven van een boer! Het hele jaar door verzorgen zij rondleidingen langs alle onderdelen van hun bedrijf. Ook is het mogelijk een heerlijk te komen koeknuffelen en de kalfjes te voeren. Rondleidingen zijn mogelijk voor kleine en grote groepen en kunnen op maat gemaakt worden. Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.


Foto's

Contactgegevens

De Kaagse Boer

Julianalaan 29
2159 LC Kaag
06-20692349
Stuur e-mail
Bekijk website
Bed & Breakfast / Logies, Kaas / Zuivel, Musea / Galeries,

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl